Hvad kommer efter?


Jeg bruger nogle gange et sjovt trick overfor medarbejdere og andre: Jeg spørger dem, hvad der kommer efter ét eller andet, som er oppe i tiden og/eller meget moderne/state-of-the-art.

Hvad kommer efter cloud?

Hvad kommer efter sociale medier?

Hvad kommer efter AI?

Fordelene ved at spørge på den måde er:

1. Folk bliver nødt til at tænke på, at det sidste nye ikke er det sidste nye :-). Selvom det føles som om der ikke kommer noget efter AI, cloud, SoMe, etc. - ja, så kommer der naturligvis noget. Det er ikke The End of The World, lige så lidt som fax-maskinen var den endegyldige kommunikationsform mht skriftlige meddelelser, der skulle nå hurtigt frem til modtagerne.

2. Det får dem til at tænke over, hvad det egentlig kunne tænkes at være. Og ofte kan man jo bare spørge på Google - what comes after cloud - og rode lidt rundt, og SÅ finder man som oftest ud af, at der skam allerede er noget i gang et sted, og at (mange) andre har tænkt lignende tanker om det næste store....

3. Når man tænker på, hvad der kommer efter AI eller cloud, så forekommer AI og cloud pludselig ikke helt så skræmmende eller nyt. Det er nemmere at få folk til at acceptere forandringer, hvis de kan se noget endnu vildere ude i horisonten.

Og så er det i øvrigt sjovt at forestille sig, hvad der kommer efter ét eller andet.

Fog computing eller edge computing kunne f.eks. være et godt bud på post-cloud-teknologier.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Historien om Oracle i Danmark - TPI, DDE og den slags...

Velkommen, min Steve Jobs-fyring - og de tre nye bikse...

Ny Offentlig Skat ...