Falsk og ægte ølbrygning


Det her kan folk ikke lide at få at vide:

1. Alle store bryggerier (Carlsberg, Harboe, Heineken, Anheuser-Busch (Budweiser), osv osv. tilsætter enzymer i brygget, for at 1) speede det voldsomt op, og 2) lave mere af sukkeret om til alkohol.

2. Det betyder, at man typisk brygger op til 10% og så tilsætter vand (vandprofiler, for at være præcis, men det kommer vi til senere) indtil det passer med 4.6% eller 2.8% eller hvad man nu har tænkt sig.

3. Carlsberg køber for mindst 100 millioner kroner enzymer fra Novozymes om året.

4. Enzymer beskrives som "hjælpestoffer", dvs. de er ikke "tilsætningsstoffer". Hjælpestoffer indgår, i modsætning til tilsætningsstoffer, ikke i det færdige produkt. De er en slags katalysatorer.

5. EU har i mange år ønsket, at hjælpestoffer skal deklareres, så forbrugerne ved, hvad de indtager. Men da lobbyisterne i de enkelte medlemslande som regel har krammet på de lokale politikere (specielt da i Danmark) er det ikke lykkedes for EU endnu.

6. Man taler blandt bryggere om "genuint bryg" - det er når øllet har fået lov til at passe sig selv i nogle uger og ikke er blevet tilsat enzymer.

7. Hele Carlsbergs petro-kemiske anlæg i Fredericia er baseret på, at det er kemikere - ikke brygmestere - der står for det. Og nu kommer det:

8. Fra man blander ingredienserne til man kan hælde det på dåser og flasker går der 48 timer.

9. Alligevel smager det ikke af noget :-).

10. Hvordan ved man, om man har med enzym-øl at gøre? Jo, hvis der ingen eftersmag er - hvis der ingen bitterhed er at smage bagerst i munden - når man har slugt øllet.... så er det ikke genuint.

11. Når man pludselig kan få f.eks. Grimbergen alle steder, til rimelige priser og i rigelige mængder.... så er det fordi Grimbergen ikke mere er en eksklusiv øl i en lille, fin flaske, men er blevet flyttet over på det petrokemiske anlæg og har fået tilsat en ordentlig omgang enzymer. Derfor smager Grimbergen heller ikke mere af noget. Det er svært at brygge øl med smag på 48 timer....

..... to be continued....

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

​Historien om min nøgenvideo på nettet, Grethe Andersen og kødkurven... Den fulde og sande historie denne gang!

Vi er nødt til at tale om sikkerheden hos Centeret for CyberSikkerhed (CfCS) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

Historien om Oracle i Danmark - TPI, DDE og den slags...